Suvisio®

Insecticid

Insecticid sistemic local pentru culturile de cartof, legume, viță de vie, pomi și porumb

Culturile înregistrate

Cartof

Potato

Legume

Vegetables

Pomi fructiferi

Porumb

Porumb (Zea mays)

Vineyards

Precizari tehnice

 • Ingrediente active

  Conține: 200 g/l clorantraniliprol

  Ambalat: la 1 litru

 • Mod de actiune

  • Insecticidul Suvisio® acţionează prin contact și ingestie și determină activarea receptorilor rianodinei la insecte, proces ce determină stimularea pierderii calciului (Ca++) din depozitele interne ale mușchilor netezi și striaţi, cauzează funcţionarea neregulată a mușchilor, paralizia insectei, oprirea rapidă a hrănii, încetarea deplasării și hrănirii și moartea insectei după o perioadă scurtă de timp.

  • Dăunătorii sunt controlaţi în totalitate după 2-4 zile. Are efect ovi-larvicid și asupra adulţilor.

  • Suvisio® combate larvele în toate stadiile larvare.. Timpul de acţiune este de 14-21 zile şi depinde de dăunătorul ţintă, momentul aplicării și presiunea de atac.

 • Mod de aplicare

  Suvisio® se aplică foliar pentru controlul celor mai importante insecte defoliatoare: larve de Lepidoptere (omizi/molii, minatoare, buha, cotari) și larvele gândacului din Colorado. Se recomandă aplicarea când populaţiile de insecte ajung să depășească pragul economic de dăunare. Consultaţi direcţiile fitosanitare, consultanţii profesionali pentru a stabili pragul economic de dăunare.

  • Pentru a menţine controlul asupra populaţiilor dăunătorului, tratamentele trebuie aplicate la interval de 10-14 zile în funcţie de cultură, ritmul de creștere al culturii, intensitatea atacului și prezenţa sursei de atac. Momentul optim de aplicare este înainte de eclozarea ouălor și producerea atacului.

  • Utilizaţi un volum de apă mai mare și doza maximă în condiţii de presiune ridicată și atac puternic. Când sunt necesare mai multe tratamente pentru controlul unei generaţii, se recomandă includerea în programul de combatere a insecticidelor cu mod de acţiune diferit. Folosiţi suficientă apă pentru a obţine o acoperire uniformă. Se poate intra în cultură după minim 2 ore de la aplicare. 

  • Suvisio® este rezistent la spălare. După două ore de la aplicare nu mai este spălat de către ploaie dacă soluţia de stropit s-a uscat.