Principal® Plus

Erbicide

Principal® Plus este un erbicid selectiv pentru combaterea în postemergenţă a buruienilor graminee anuale şi perene şi a buruienilor cu frunza lată la porumb.  Avantaje

• Soluție completă în postemergență.
• Investiția pe termen lung reduce rezerva de buruieni.
• Selectivitate bună față de cultură.
• Eficacitate maximă în combaterea buruienilor în postemergență la porumb.
• Fără restricții în rotația culturilor.

Culturile înregistrate

Porumb

Porumb (Zea mays)


Precizari tehnice

 • Ingrediente active

  Conține: 9.2% nicosulfuron + 55% dicamba + 2.3% rimsulfuron

  Ambalat: la 440 g și 2.2 kg

 • Mod de aplicare

  Principal® Plus aplicat în postemergenţă în stadiul de 2-6 frunze ale porumbului este activ împotriva unui spectru larg de buruieni graminee şi buruieni cu frunza lată, anuale și perene.

  Datorită activităţii reziduale scurte, Principal® Plus combate buruienile răsărite sau în curs de răsărire în momentul aplicării. Eficacitatea poate fi influenţată negativ de temperaturile ridicate, secetă sau buruieni avansate în vegetaţie.

  Eficacitatea maximă se obţine când buruienile sunt tinere, respectiv în perioada de creștere activă, de la răsărire până în stadiul de 2-4 frunze ale buruienilor cu frunză lată și/sau rozetă la cele perene, până la sfârșitul înfrățirii gramineelor anuale.

  Doza maximă/cultură/an: 400-440 g/ha

  Volumul de soluţie: 200-400 l/ha

  În cazul îmburuienărilor cu Convolvulus arvensis și Calystegia sepium, Principal® Plus este mai eficace dacă este aplicat pe buruieni mai dezvoltate (15-20 cm). Pentru Cirsium arvense cel mai bun moment de aplicare este în stadiul de rozetă cu 4-6 frunze. Sorghum halepense (costrei din rizomi) sau Agropyron repens (pir târâtor) sunt foarte bine combătute dacă au înălţimea de maxim 15 cm.

  Pentru îmbunătăţirea penetrării substanţelor active, mai ales în condiţii de deficit hidric, se recomandă utilizarea produsului Vivolt® în medie 250 ml/ha, livrat cu produsul.

 • Instrucțiuni de utilizare

  Se recomandă amestecul cu Vivolt®, pentru îmbunătăţirea penetrării substanţelor active, mai ales în condiţii de deficit hidric. Cantitatea de Vivolt® recomandată este de 0.1% din volumul de soluţie utilizat, in medie 250 ml/ha.

 • Rotație

  Datorită perioadei reziduale scurte în sol a produsului nu există restricţii pentru culturile următoare după recoltarea porumbului.

  În cazul compromiterii culturii poate fi semănat numai porumb.

  Primăvara următoare poate fi semănată orice cultură.

  Se evită supradozarea, prin suprapunerea ariei de stropire, precum și subdozarea prin reglarea defectuoasă a echipamentului. Echipamentul de stropit trebuie să fie corect calibrat pentru realizarea uniformităţii și a unui grad de acoperire ridicat.

  Dacă ploaia intervine în primele 4 ore după tratament, eficacitatea produsului poate fi diminuată, dacă soluţia nu s-a zvântat pe frunze.

  O lucrare cu cultivatorul poate fi recomandată pentru întreținerea culturii la minim 7 zile după aplicarea erbicidului. Nu se recomandă efectuarea lucrărilor de prășit pentru a evita stresul asupra culturii și buruienilor.

 • Mod de actiune

  Principal® Plus este o combinaţie de trei substanţe active: rimsulfuron, nicosulfuron și dicamba.

  Principal® Plus este un erbicid postemergent aplicat la cultura de porumb pentru controlul buruienilor graminee și buruienilor cu frunză lată, anuale și perene.

  Activitatea produsului se bazează pe două moduri de acțiune independente. Rimsulfuron și nicosulfuron sunt erbicide sulfonilureice a căror activitate se bazează pe blocarea diviziunii celulare în vârfurile de creștere, în timp ce dicamba este regulator de creștere.

  Principal® Plus este absorbit rapid de foliajul și rădăcinile plantelor și inhibă creșterea buruienilor sensibile la scurt timp după aplicare, prevenind astfel competiția cu plantele de cultură.

  Simptome ca decolorarea și cloroza apar după 3-10 zile de la aplicare, dar buruienile mor după 2-3 săptămâni.

  Căldura și umezeala sporesc performanța erbicidului, în timp ce timpul rece și uscat îi întârzie activitatea și apariția simptomelor.

 • Informatii suplimentare

  Recomandări suplimentare și restricții:

  • Nu aplicaţi la temperaturi sub 12⁰C sau peste 28⁰C.

  • Nu este recomandat în culturile de porumb pentru sămânţă, porumb pentru floricele și porumb dulce, întrucât unii hibrizi sau linii manifestă selectivitate insuficientă.

  • Pentru orice hibrid nou apărut pe piaţă, consultaţi producătorul de sămânţă sau distribuitorul privitor la selectivitate înainte de utilizarea erbicidului.


A se utiliza numai în scopul pentru care a fost omologat şi în conformitate cu instrucţiunile alăturate.
Riscurile asupra utilizatorilor şi a mediului pot fi evitate numai cu condiţia respectării recomandărilor din prezenta etichetă.
Citiţi totdeauna eticheta înainte de utilizare!