Mustang™

Erbicide

Mustang™ este un erbicid sistemic postemergent, destinat combaterii buruienilor cu frunza lata din culturile de cereale paioase si porumb.Culturile înregistrate

Grau

Grau (Triticum aestivum)

Orz

Orz (Hordeum vulgare L.)

Orzoaica

Orzoaica (Hordeum distichon)

Ovaz

Ovaz (Avena sativa)

Porumb

Porumb (Zea mays)


Precizari tehnice

 • Ingrediente active

  Contine: 6.25 g/l florasulam + 300 g/l acid 2,4-D EHE

  Ambalat: la 1 litru și 5 litri

 • Instrucțiuni de utilizare

  Volumul de apa utilizat pentru prepararea solutiei de stropit este de 200-400 l/ha.

 • Perioada de aplicare

  Produsul se aplica primavara la temperaturi de peste 5ºC, spre deosebire de produsele standard, care devin active numai de la temperaturi de peste 8-10ºC.

  La cereale paioase:
  Mustang™ are o fereastra foarte larga de aplicare putand fi folosit de la inceputul infratirii pana la formarea a 2 internodii.
  Mustang™ este mai putin dependent de temperatura decat majoritatea erbicidelor, componentele sale devenind active chiar de la temperaturi de 5ºC.
  Este perfect tolerat atat de cerealele de toamna cat si de cele de primavara.

  La porumb:
  Mustang™ este selectiv pentru hibrizii de porumb. Se aplica în stadiul de 4-6 frunze. Produsul nu se aplica la cultura de porumb daca s-au facut tratamente cu insecticide organofosforice.
  Mustang™ in doza de 0,4 l/ha combate in procent mai mare de 95% buruienile aflate in primele faze de vegetatie. Pentru combaterea buruienilor perene si a celor aflate in stadii avansate de dezvoltare se recomanda doza de 0,6 l/ha.

 • Mod de actiune

  Mustang™ combate peste 100 de specii de buruieni cu frunza lata frecvente in culturile cerealiere, printre care: Amaranthus spp. (Stirul), Ambrosia artemisiifolia (Ambrozia), Anthemis arvensis (Romanita de camp), Atriplex spp. (Loboda), Brassica spp. (Rapita salbatica), Centaurea cyanus (Albastrita), Chenopodium spp. (Spanac salbatic), Helianthus annuus (Samulastra de floarea-soarelui), Papaver rhoeas (Macul rosu), Polygonum spp.(Hrisca), Sonchus spp. (Susai), Stellaria media (Rocoina).

   

 • Informatii suplimentare

  Avantaje:
  Mustang™ asigura combaterea totala a turitei (Galium aparine) si musetelului (Matricaria spp.), chiar si in stadii avansate de dezvoltare.
  Mustang™ are o eficacitate foarte buna si in combaterea palamidei (Cirsium arvense).
  Combate samulastra de rapita si floarea soarelui.

  Compatibilitate:
  Mustang™ poate fi administrat concomitent cu fungicide, insecticide, o gama larga de graminicide, ingrasaminte foliare. In cazul amestecului cu alte produse este de preferat efectuarea unui test practic, respectandu-se dozele prescrise.

  La cultura de porumb, se asociază perfect cu produsul Principal, atât în tankmix sau separat pentru un spectru complet de combatere. Ideal ar fi in stadiul de 4 frunze sa aplicăm MustangTM, iar în 6-8 frunze revenim cu Principal. Astfel, putem combate corect tot spectrul de buruieni apărute fără a stresa cultura.

   

   


A se utiliza numai în scopul pentru care a fost omologat și în conformitate cu instrucțiunile alăturate. Riscurile asupra utilizatorilor și a mediului pot fi evitate numai cu condiția respectării recomandărilor din prezenta etichetă.