Lontrel™ 600

Erbicide

Lontrel™ 600 este un erbicid sistemic, postemergent, utilizat in combaterea buruienilor dicotiledonate din cultura de rapiță, sfecla de zahar, sfeclă furajeră, mangold, nap, porumb furajer, pășuni, grâu, orz, ovăz și plante ornamentale..Culturile înregistrate

Horticultural

Beet, for forage

Chard (Beta vulgaris subsp. Cicla)

Red beet

Oilseed rape

Orz

Orz (Hordeum vulgare L.)

Porumb

Corn, For Silage (Zea mays ssp. mays)

Range and Pastures

Sfecla de zahar

Sfecla de zahar (Beta Vulgaris L.)

Wheat, For Seed (Triticum spp.)


Precizari tehnice

 • Ingrediente active

  Contine: 600 g/l clopiralid

  Ambalat: la 1 litru

 • Instrucțiuni de utilizare

  Volumul de apa utilizat pentru prepararea solutiei de stropit: 100-400 l/ ha.

 • Perioada de aplicare

  Rapiţă de toamnă sau primăvară, Lontrel® 600 poate fi aplicat pe toate soiurile de rapiță semănată toamna și primăvara începând cu stadiul de 2 frunze complet dezvoltate până înainte ca mugurii floriferi să fie vizibili (BBCH 12-50). Pentru combaterea buruienilor perene se recomandă Lontrel® 600 la doza de 0.5 l/ha în faza de rozetă a buruienii (secțiune de până la 30 cm). Pentru combaterea buruienilor anuale se recomandă Lontrel® 600 la doza de 0.33 l/ha. În cazul în care se realizează două aplicări asupra rapiței, trebuie respectat un interval minim de aplicare de 7 zile.

  Sfeclă de zahăr, sfeclă roșie, sfeclă furajeră și mangold Pentru controlul buruienilor anualeaplicați 0.33 l/ha Lontrel® 600. Pentru combaterea buruienilor perene se recomandă o aplicare cu doza de 0.17 l/ha în faza de rozetă, urmată de o a doua aplicare la doza de 0.33 l/ha la un interval de trei până la patru săptămâni. 

  Porumbul furajer Lontrel® 600 poate fi aplicat pe toți hibrizii de porumb furajer de la răsărire până la stadiul de 9 frunze (BBCH 10-19) la doza de 0.17 l/ha.

  Napul suedez și napul Lontrel® 600 poate fi aplicat tuturor tipurilor și soiurilor de nap suedez și nap. Pentru combaterea buruienilor anuale, aplicați Lontrel® 600 la doza de 0.33 l/ha. Pentru combaterea buruienilor perene se recomandă Lontrel® 600 la doza de 0.17 l/ha, pentru prima aplicare, în faza de rozetă, urmată de o a doua aplicare la un interval de trei până la patru săptămâni în doza de 0.33 l/ha. Aplicarea trebuie realizată pe culturile de napi numai după ce acestea au atins stadiul de două frunze extinse. Culturile transplantate pot fi tratate după ce acestea cresc puternic și sunt pe deplin stabilite. Poate apărea o anumită cloroză sau denaturare a frunzelor la culturile cu un strat redus de ceară pe frunze (ex. din cauza acidității solului).

  Pășuni Lontrel® 600 poate fi aplicat pe toate speciile și varietățile de iarbă din pășuni constituite sau pășuni permanente după îndepărtarea tuturor animalelor. Ca tratament, Lontrel® 600 trebuie aplicat la doza de 0.33 l/ha într-un volum de apă de 300 până la400 litri/ha. Aplicarea trebuie realizată atunci când buruienile cresc în mod activ, sunt în stadiul de rozetă de 15 până la 30 cm. În cazul în care iarba a fost tăiată pentru fân sau grâne, tratați la cel puțin 2 până la 3 săptămâni după tăiere, după ce a avut loc o re-creștere suficientă. Atenție! Trebuie să treacă o perioadă de 7 zile între aplicarea Lontrel® 600 și reintroducerea animalelor sau cosit pentru fân sau grâne.

  Plante ornamentale Lontrel® 600 poate fi aplicat ca pulverizare direcționată pe copaci și arbuști ornamentali, dar trebuie să se evite orice contact prin pulverizare sau derivare cu frunzele, mugurii, lăstarii sau tulpinile verzi ale culturii, folosind, dacă este necesar, un pulverizator cu scut sau cu protecție. Nu aplicați Lontrel® 600 în zona rădăcinii speciilor din familia Compositae (ex. specia Senecio) sau Papilionaceae (ex. specia Laburnum, Genista, Cytisus). Se aplică Lontrel® 600 la doza de 0.33 l/ha la momentul optim pentru controlul buruienilor țintă (ciulinul târâtor în faza de rozetă cu secțiune de până la 30 cm).

 • Mod de actiune

  Lontrel® 600 este un erbicid cu acțiune sistemică, absorbit la nivelul frunzelor și translocat în sistemul radicular al plantelor.

  Clopiralid este eficace în combaterea buruienilor din familiile Asteraceae (Compositae), Fabaceae (Leguminoase), Solanaceae și Polygonaceae.

  Lontrel® 600 se translocă după erbicidare către rădăcinile și rizomii de pălămidă (Cirsium) și susai (Sonchus) asigurând o combatere durabilă.


A se utiliza numai în scopul pentru care a fost omologat și în conformitate cu instrucțiunile alăturate.