Cerlit™ SUPER

Erbicide

Cerlit™ SUPER este un erbicid sistemic cu flexibilitate remarcabila in aplicare, destinat combaterii in postemergenta a buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale paioase de toamna si primavara, pajisti si pasuni, gazon, porumb, porumb dulce, ceapa, ceapa verde, ceapa esalota, usturoi.


Culturile înregistrate

Ceapa

Ceapa (Allium cepa)

Grau

Grau (Triticum aestivum)

Ovaz

Ovaz (Avena sativa)

Pajisti

Porumb

Porumb (Zea mays)

Usturoi

Garlic (Allium spp.)Precizari tehnice

 • Ingrediente active

  Conține: 333 g/l fluroxipir
  Ambalat: la 1 litru

 • Instructiuni de amestecare

  Volumul de apă utilizat pentru prepararea soluției de stropit: 200-400 Iitri/ha.

 • Timpul aplicarii

  • Cerlit™ SUPER asigură combaterea excelentă a unor buruieni greu de controlat în cultura porumbului, cum ar fi: Abutilon theophrasti, Convolvulus arvensis, Rubus caesius, Urtica spp., Taraxacum officinaleSe aplică în stadiul de 2-6 frunze.

  • Cerlit™ SUPER nu afectează germinația semințelor, deci poate fi utilizat cu succes în combaterea buruienilor dicotiledonate din loturile semincere de cereale. 

 • Mod de actiune

  • Cerlit™ SUPER este perfect tolerat de cereale păioase, într-o fereastră foarte largă de aplicare.

  • Substanța activă fluroxypyr aparține familiei auxinelor sintetice (grupul O conform clasificării HRAC).

  • Cerlit™ SUPER este un erbicid sistemic care este absorbit prin frunzele buruienilor ţintă, apoi migrează în floem către meristemele plantelor provocând o reacție tipic auxinică la numai cateva ore după aplicare, manifestându-se prin răsucirea frunzelor, îngălbenire și stoparea creșterii.

 • Informatii suplimentare
  Compatibilitate:

  • Cerlit™ SUPER poate fi combinat cu îngrășăminte foliare. Pentru completarea spectrului de combatere poate fi combinat cu alte erbicide, inclusiv sulfonilureice. Înainte de utilizare este necesară consultarea tabelelor de compatibilitate și efectuarea unui test practic cu respectarea dozelor de amestec.

  Timp de pauză:

  • Timpul de pauză este 90 de zile la ceapă și usturoi.

  Omologări:

  Cultura

  Doza

  Intervalul de aplicare

  Cereale de primavara si toamna (grau, orz, secara, triticale, ovaz)

  0.54 l/ha

  BBCH 21 - 32

  Pasuni, pajisti, gazon

  0.54 l/ha

  Martie-Septembrie

  Porumb, porumb dulce

  0.54 l/ha

  BBCH 12 - 16

  Ceapa, ceapa verde, ceapa esalota usturoi

  0.30 l/ha

  BBCH 11 - 15

  Interval de aplicare:

  • Intervalul de aplicare este foarte important in cazul utilizarii Cerlit™ SUPER – momentul aplicării este menționat în tabelul anterior pentru fiecare cultură în parte Perioada optimă de aplicare pentru combaterea eficientă a buruienilor este atunci când acestea sunt în stadiul de creștere activă.

  • Erbicidul Cerlit™ SUPER poate fi utilizat pe orice tip de sol și se poate aplica la temperaturi cuprinse între 8-25oC.

   

  Cerlit Super la doza de 0.54 L/ha

  Buruieni foarte sensibile

  Combătute în proporție de peste 95%

  Gallium aparine (pana la stadiul de dezvoltare BBCH 32), Poligonum convolvulus

  Buruieni sensibile

  Combătute în proporție de 85-94.9 %

   

  Gallium aparine (in stadiu de dezvoltare BBCH 33 -45), Stellaria media, Galeopsis tetrahit, Poligonum aviculare, Poligonum orientale, Myosotis arvensis, Rumex obtusifolius, Rumex crispus, Calystegia sepium, Datura stramonium, Rubus fruticosus, Solanum nigrum, samulastră de floarea soarelui

  Buruieni moderat sensibile

  Combătute în proporție de 70 – 84.9%

   

  Solanum tuberosum, Sinapis arvensis, Cerastium glomeratum, Legousia speculum-veneris, Convolvulus arvensis, Poligonum amphibium, Thlaspi arvensis

  Buruieni moderat rezistente

  Veronica persica, Fumaria officinalis, Matricaria chamomila, Senecio vulgareA se utiliza numai în scopul pentru care a fost omologat și în conformitate cu instrucțiunile alăturate. Riscurile asupra utilizatorilor și a mediului pot fi evitate numai cu condiția respectării recomandărilor din prezenta etichetă.