Blog •  03.04.2020

Răspunsul nostru la COVID-19

Marcat. Vedeți conținutul marcat Adauga la favorite
Ceva n-a mers bine. Vă rugăm să încercați din nou...

Mesaj din partea CEO-ului Corteva, Jim Collins:

În vremuri în care pentru a sluji binelui comun este necesar să menținem distanța, simțim o apropiere profundă. Există acum o conexiune incredibilă cu prietenii și cu familia, cu colegii și cu comunitatea globală. Este un moment important și, pe măsură ce privim spre săptămânile și lunile următoare, trebuie să continuăm să transmitem și să menținem aproape spiritul comunității. 

În această perioadă, ne simțim mai apropiați de nenumăratele persoane care de obicei trec nevăzute și care merită mulțumiri și recunoaștere imensă pentru că își desfășoară activitatea  în continuare, în virtutea acestor împrejurări.  Asistenții, medicii și alți profesioniști din domeniul medical îmi vin în mod natural în minte, dar mă gândesc și la cei care aprovizionează rafturile, la cei care conduc camioanele cu fructe și legume pe timpul nopții și, bineînțeles, la fermierii care le cultivă.  Și ei sunt legături prețioase în lanțurile de valori umane care țin comunitățile noastre împreună la bine și la greu. 

Fiind o companie al cărei scop și a cărei structură s-a bazat pe conectarea fermierilor cu consumatorii, responsabilitatea de a se confrunta în mod hotărât cu orice îi afectează, în mod negativ sau altfel, este datoria companiei Corteva. Și astfel, din perspectiva dezvoltării noastre ca o companie activă în peste 140 de țări, am monitorizat îndeaproape și am gestionat cu atenție răspândirea coronavirusului COVID-19 de când a început să se intensifice în ianuarie. Să începem cu cele mai bune vești. În acest sezon de semănat fără precedent, ca în fiecare an, fermierii se prezintă în fiecare zi pentru a se pregăti de semanat și, ca întotdeauna, echipele locale de vânzări, promotorii și agronomii sunt pregătiți să îi ajute pe clienții noștri.

În ceea ce privește protecția culturilor, echipele Corteva dedicate livrării și aprovizionării monitorizează îndeaproape starea furnizorilor de materii prime, a unităților de producție și a logisticii de procurare pentru toate produsele fabricate în țările afectate de COVID-19. Să deții un lanț de aprovizionare global și diversificat este un avantaj competitiv major în cele mai bune perioade, dar mai ales acum.

De asemenea, beneficiem enorm de receptivitatea non-stop, minut cu minut, a echipei companiei Corteva dedicată planificării în cazul apariției pandemiilor și bolilor infecțioase, condusă de directorul nostru medical corporativ. Vreau să îi mulțumesc acestei echipe pentru că a lucrat atât de mult pentru a ne asigura disponibilitatea excepțională și pentru a minimiza orice impact potențial negativ al acestui sau al oricărui alt focar care i-ar putea afecta pe angajații și clienții noștri.

Există, desigur, o lungă serie de politici pe care le adoptăm ca și companie - de la restricții majore de călătorie și pentru vizitatori la aranjamente flexibile pentru muncă - dar cea mai mare diferență, cred eu, constă în cele din urmă în pașii atenți pe care îi facem ca indivizi. Așadar, în primul și în primul rând, vă rugăm să luați toate măsurile de precauție posibile pentru a vă asigura sănătatea și siguranța personală, precum și pe cea a tuturor celor din jur. Corteva are cea mai bună echipă din domeniu. Misiunea noastră de a conduce întreaga comunitate agricolă spre rezultate mai bune și mai durabile în întreaga lume este mai importantă ca niciodată. Oricare ar fi distanța dintre noi uneori, vom continua să fim acolo și să ducem mai departe munca de susținere a celui mai mic fermier, acordându-i aceeași importanță. Și miilor de persoane dedicate care își aduc contribuția pentru a face posibile aceste eforturi, să știți că comunitatea Corteva este bine conectată și este aici pentru fiecare dintre voi.

Jean Ionescu a menționat:

In România avem și menținem aceeași abordare aproape de fermier și consumator. Comunicăm cu clienții noștri și îi asigurăm că suntem și vom rămâne  partener de încredere. Rămânem deschiși  în continuare solicitărilor partenerilor noștri, atât cu produse, cât și cu consultanță agronomică”, a declarat Jean Ionescu – Country Leader România & Moldova.

Sănătatea și siguranța angajatului pe primul loc

“La Corteva, sănătatea și starea de bine a angajaților noștri este supremă, iar acțiunile noastre, care sunt ghidate de cele mai recente și fiabile științe medicale, reflectă acest lucru.” — Dr. Paul Gannon, MD Director Medical (Chief Medical Officer)

Încă din primele zile ale focarului de coronavirus, Corteva Agriscience a luat măsuri pentru a ajuta la protejarea sănătății și securității angajaților noștri, dar și a familiilor,  colegilor și comunității acestora. Am implicat echipe de gestionare a crizei la nivel național, regional și global, iar echipa noastră de servicii integrate de sănătate și de planificare în cazul apariției pandemiilor și bolilor infecțioase a monitorizat situația și a elaborat ghiduri și protocoale care au fost comunicate la nivel global tuturor angajaților noștri. Am luat măsuri speciale, inclusiv:

  • Suspendarea tuturor călătoriilor internaționale și restricționarea tuturor celorlalte călătorii de afaceri urgente
  • Anularea participării la întâlniri interne și externe
  • Instituirea auto-carantinei pentru angajații cu simptome sau orice posibilă expunere
  • Chemarea la sediu doar a angajaților esențiali și încurajarea muncii de acasă, acolo unde este posibil, pentru a reduce expunerea
  • Efectuarea curățării și dezinfectării aprofundate a sediilor noastre și creșterea frecvenței de curățare
  • Examinarea contractanților și a persoanelor care ne vizitează sediile
  • Încurajarea angajaților noștri să urmeze recomandările OMS și CDC pentru spălarea mâinilor și distanțarea socială
  • Efectuarea testelor în „Sistemul Sunt OK” pe care îl deținem, pentru observarea angajaților care ar putea avea nevoie de asistență

Sănătatea și siguranța angajaților noștri este principala noastră prioritate.

Combaterea insecurității alimentare

Corteva este determinată de scopul său de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă. Corteva sprijină organizațiile mondiale de securitate alimentară care sunt receptive în a-i ajuta pe cei care nu au siguranța alimentelor în aceste perioade dificile, în special pe cei care ajută la hrănirea celor aproximativ 850 de milioane de copii la nivel mondial care nu sunt în școli și a milioanelor de vârstnici care suferă zilnic de foame.

Corteva lucrează în colaborare cu Global Giving la finanțarea fondului internațional, înființat ca o modalitate pentru ca angajații Corteva să facă donații în mod personal. În Statele Unite, ne continuăm colaborările cu băncile de alimente, oficiile de alimente, salvarea mâncărurilor, ambalarea porțiilor de mâncare, și cu organizațiile Meals on Wheels, care se află în toiul furnizării de asistență celor care au reală nevoie. Colaborăm direct cu băncile de alimente importante și am creat unități de alimentare virtuale pe care angajații noștri sunt capabili să le susțină.