Comunicate de presă •  30.08.2019

Corteva Agriscience™ investește în Lavie Bio, subsidiara Evogene de agricultură organică

Marcat. Vedeți conținutul marcat Adauga la favorite
Ceva n-a mers bine. Vă rugăm să încercați din nou...

Corteva oferă în această tranzacție acțiunile deținute la Taxon Biosciences și va realiza o infuzie de capital în schimbul unui pachet acțiuni Lavie Bio.

Corteva, Inc. (NYSE: CTVA), companie pur agricolă, lider în domeniu și Evogene Ltd. (NASDAQ, TASE: EVGN), lider în biotehnologie și dezvoltator de produse inovatoare în domeniul științelor vieții, au anunțat astăzi o investiție Corteva care vizează filiala Evogene dedicată agriculturii organice, Lavie Bio (Lavie). Tranzacția va avea la bază un schimb de acțiuni, Corteva oferind integral pachetul său de acțiuni de la Tava Biosciences, companie deținută total de Corteva, la care se va adăuga o infuzie de capital realizată de Corteva în Lavie. Prin pachetul de acțiuni Taxon Biosciences oferit și a infuziei de capital, Corteva va ajunge să dețină 30% din Lavie, în timp ce Evogene va deține restul pachetului de 70%.

Capacitățile Taxon Biosciences sunt de așteptat să ofere o valoare sinergică semnificativă companiei Lavie și să accelereze dezvoltarea de produse. Activele Taxon Biosciences, inclusiv colecția sa vastă de culturi microbiologice și lista de produse în faze avansate de dezvoltare, vor fi integrate portofoliului Lavie, accelerând abordarea companiei privind „proiectele care au la bază soluții biologice” și dezvoltarea de produse.

Investiția Corteva în Lavie oferă drepturi pentru Corteva în dezvoltarea produselor de porumb și soia, permițând, de asemenea, ca Lavie să beneficieze de accesul și poziția de lider global a Corteva pe piețele de porumb și soia.

„Tranzacția demonstrează angajamentul constant al Corteva în a aduce pe piață tehnologii noi și diversificate pentru clienți”, a declarat Susanne Wasson, Președintele platformei de afaceri pentru protecția plantelor de la Corteva Agriscience. „Suntem încântați să colaborăm cu Lavie Bio - lider în domeniul agriculturii organice – deoarece vom continua să accelerăm comercializarea de produse inovatoare centrate pe nevoile clienților din acest sector, categorie cu rată de creștere ridicată”, a continuat Wasson.

„Suntem foarte mulțumiți de preluarea Taxon și de infuzia de capital realizată de Corteva, lider mondial pe piața agricolă, care vin după aproape doi ani de colaborare în dezvoltarea de soluții. Prin furnizarea de noi tehnologii complementare și a unor căi de acces către piețe importante, considerăm că tranzacția va îmbunătăți semnificativ capacitățile Lavie în dezvoltarea și comercializarea de produse organice pentru agricultura viitorului”, declară Ofer Haviv, Președinte & CEO Evogene și Președintele Consiliului de Administrație Lavie Bio.

„Ne bucură decizia Corteva, companie agricolă lider global, de a continua parteneriatul cu Lavie. Cred că avansul  Corteva în materie de inovare în domeniul agricol și capacitățile complementare aduse de achiziționarea Taxon Biosciences, ajută Lavie în îndeplinirea misiunii de a îmbunătăți calitatea alimentelor, de a facilita agricultura sustenabilă și de a îmbunătăți productivitatea prin introducerea pe piață a unor produse agricole organice care au la bază microbiomul”, a declarat Ido Dor, CEO Lavie Bio,

Agricultura organică presupune aplicarea externă a unor produse din surse naturale, biologice de tipul microbilor, dăunătorilor benefici, biochimicalelor și mineralelor pentru optimizarea sănătății plantei. Lista de produse agricole organice include și biostimulatori care maximizează randamentul dat de o plantă și durabilitatea acestea, dar și pesticide pentru agricultura ecologică pentru controlul dăunătorilor. Agricultura organică este un segment cu creșteri susținute în piața de inputuri agricole.

Lavie se concentrează pe îmbunătățirea calității produselor alimentare, pe facilitarea agriculturii sustenabile și a creșterii productivității prin dezvoltarea de noi produse biologice agricole bazate pe microbiom. Abordarea Lavie este unică prin faptul că utilizează o platformă proprie de Biologie Computațională Predictivă (CPB), dezvoltată de Evogene, utilizând volume mari de date și soluții informatice avansate la care adaugă descoperiri, optimizări și stadii de dezvoltare pentru crearea unei noi generații de produse pe bază de microbiom. Lista de produse Lavie aflate în stadii avansate de cercetare adresează nevoi majore pentru culturile mari de tipul porumbului și grâului, dar și pentru culturile specializate, așa cum este cultura de struguri.

Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience este o companie globală, pur-agricultură, tranzacționată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai ușor de recunoscut mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.com.

Despre Evogene Ltd. 
Evogene (NASDAQ, TASE: EVGN) este o companie lider în biotehnologie care dezvoltă produse pentru principalele piețe în materie de științele vieții, utilizând o platformă unică de Biologie Computațională Predictivă (CPB), care conține informații științifice și tehnologii de calcul avansate. Platforma este utilizată astăzi pentru identificarea si dezvoltarea de produse inovatoare pentru principalele domenii de activitate ale companiei (prin filiale sau divizii): produse chimice pentru domeniul agricol, soluții biologice pentru agricultură, soluții de tratare a semințelor, terapii pe baza microbiomului uman și producția de canabis medicinal. Fiecare filială sau divizie își stabilește propria listă de produse care intră în faza avansată de cercetare, precum și modul de acces al acestora pe piață, fapt demonstrat de colaborările cu alte companii lider globali precum BASF, Bayer, Corteva sau ICL. Pentru mai multe informații, vizitați www.evogene.com

Despre Lavie Bio Ltd. 
Lavie Bio, o subsidiară Evogene (NASDAQ, TASE: EVGN), își propune să îmbunătățească calitatea alimentelor, să susțină agricultura sustenabilă și creșterea productivității prin crearea unor produse agricole organice care au la bază microbiomul. Utilizând propria platformă de tehnologii de calcul predictiv, Lavie dezvoltă biostimulatori și pesticide bio de „ultima generație”. Pentru mai multe informații despre companie, vă rugăm să vizitați: https://www.lavie-bio.com/

Despre platforma Evogene de Biologie Computațională Predictivă (CPB)

Platforma CPB a Evogene a fost proiectată pentru realizarea de predicții bazate pe modele informatice (in silico) și ierarhizarea genelor, proteinelor, microbilor și moleculelor mici pe baza multiplelor atribute, element cheie în dezvoltarea cu succes și comercializarea noilor produse biotehnologice. Se estimează că ierarhizarea corectă a caracteristicilor produselor la începutul etapei de cercetare și nu în timpul procesului de dezvoltare reduce durata și costurile programelor de cercetare, dar, mai important, crește șansele de reușită. Capabilitățile platformei CPB sunt direcționate și spre optimizarea produselor și a posibilelor viitoare produse, având la bază rezultate generate de experimente și instrumente de analiza datelor.

Declarație prealabilă Corteva Agriscience privind declarațiile anticipative

Acest comunicat de presă conține declarații anticipative conform secțiunii 21E al Actului de Schimb Valutar din 1934, cu modificările aferente, și secțiunii  27A din Legea Valorilor Mobiliare din 1933, cu modificările aferente, care pot fi identificate prin folosirea termenilor precum "planuri", "se așteaptă", "vor", "așteaptă", "cred", "intenționează", "proiecte", "ținte", "estimări" sau alte cuvinte cu semnificație similară. Toate declarațiile care fac referire la așteptări sau previziuni despre viitor, inclusiv declarațiile despre strategia Corteva pentru creștere economică, dezvoltarea produselor, aprobarea reglementărilor, poziția pe piață, beneficiile anticipate ale achizițiilor recente, calendarul beneficiilor anticipate al acțiunilor de restructurare, rezultatul situațiilor neprevăzute, chestiuni legate de mediu, cheltuieli și rezultate financiare, precum și beneficii preconizate datorită separării Corteva de DowDuPont, sunt declarații anticipative.

Declarațiile anticipative se bazează pe anumite ipoteze și așteptări privind evenimente viitoare care ar putea să nu fie corecte sau să nu se realizeze. De asemenea, declarațiile cu privire la evenimente sau fapte din viitor implică riscuri și incertitudini, multe nefiind în controlul Corteva. Consecințele diferențelor semnificative dintre rezultate și declarațiile anticipative ar putea include, printre altele, întreruperi ale activității, probleme operaționale, pierderi financiare, răspunderea juridică față de terți și riscuri similare, oricare dintre ele având posibilitatea de a crea prejudicii materiale afacerilor Corteva, precum și rezultate ale operațiunilor și situației financiare. În plus, pot exista alte riscuri și incertitudini pe care Corteva nu le poate identifica în prezent sau care Corteva nu se așteaptă să aibă un impact semnificativ asupra afacerii sale.

În cazul în care, în orice declarație anticipativă, se exprimă o așteptare sau convingere cu privire la rezultatele sau evenimentele viitoare, acea așteptare sau convingere se bazează pe planurile și așteptările actuale ale conducerii Corteva și este exprimată cu bună credință, cu o bază rezonabilă, dar nu poate exista nici o garanție că acea așteptare se va realiza sau că va deveni realitate. Corteva refuză să recunoască și nu își asumă nicio obligație de a actualiza sau revizui oricare dintre declarațiile cu privire la viitor, cu excepția cazurilor prevăzute de legea aplicabilă și în vigoare. O analiză detaliată a unor riscuri și incertitudini semnificative care pot determina rezultate și evenimente semnificativ diferite față de declarațiile anticipative este inclusă în Declarația de Înregistrare a Corteva pe formularul 10 depus la Comisia de Valori Mobiliare din SUA.

Declarație prealabilă Evogene privind declarațiile anticipative

Acest comunicat de presă conține declarații anticipative referitoare la evenimente viitoare. Aceste declarații pot fi identificate prin folosirea unor termeni precum "s-ar putea", "este posibil ca", "se așteaptă", "intenționează", "anticipează", "plănuiește", "crede", "programează", "estimează" sau alte cuvinte cu semnificație similară. Aceste declarațiile au la bază așteptări curente, estimări, proiecte și presupuneri, descriu opinii despre evenimente viitoare și implică anumite riscuri și incertitudini dificil de previzionat, nefiind o garanție pentru performanța viitoare. Prin urmare, rezultatele și performanțele viitoare ale Evogene ar putea fi diferite de ceea ce s-a exprimat sau sugerat în aceste declarații anticipative ca urmare a unui număr mare de factori, unii dintre aceștia neputând fi controlați de Evogene, inclusiv, și nu ne limităm la asta, factori de risc din raportările Evogene către autoritățile bursiere. Evogene refuză orice obligație sau angajament de a actualiza sau revizui aceste declarații pentru a reflecta evenimente viitoare, dezvoltări sau schimbări referitoare la așteptările, proiectele și presupunerile sale.