Blog •  17.01.2019

Brandul Corteva, lansat pe scena Teatrului Național din București

Marcat. Vedeți conținutul marcat Adauga la favorite
Ceva n-a mers bine. Vă rugăm să încercați din nou...

Așa cum am anunțat, în urma fuziunii companiilor DuPont Crop Protection, DuPont Pioneer și Dow Agrosciences a luat naștere Corteva Agriscience™ - Divizia de Agricultură a DowDuPont. În luna iunie a acestui an, Corteva Agriscience va deveni companie independentă, listată la bursă și va îngloba brandul Pioneer, pe partea de semințe, iar produsele de protecție a plantelor, care au fost și încă sunt comercializate cu mărcile DuPont și Dow AgroSciences, vor purta brandul unic Corteva. Noua companie este prezentă în peste 130 de țări din toată lumea, iar inovația este unul dintre cuvintele cheie atunci când rostim numele ei. 

Din acest motiv, ne-am gândit că este momentul potrivit să organizăm un altfel de eveniment față de cele organizate până acum și vrem să împărtășim cu dumneavoastră experiența pe care noi, echipa Corteva Agriscience™ - Divizia de Agricultură a DowDuPont, am trăit-o luni, 14 ianuarie, la Teatrul Național din București, acolo unde alături de aproximativ 600 de persoane am lansat brandul Corteva. De ce am organizat evenimentul la Teatrul Național din București, un lăcaș al culturii? Pentru că ce altceva e cultura, dacă nu hrană pentru suflet? Cultura vine de la cuvântul latin colere care înseamnă a cultiva, a onora. Iar asta este exact ce facem noi, echipa Corteva, cel mai mare furnizor de input-uri din agricultura României: cultivăm soluții agronomice de cea mai înalta clasă.

 

 Am vrut ca, de această dată, gazda evenimentului să fie o persoană din afara companiei noastre și l-am ales pe Mihai Constantin, un jurnalist cunoscut de majoritatea dintre dumneavoastră, tocmai pentru a ne ajuta să punem în scenă spectacolul Corteva. De ce „spectacol” și nu am spus simplu „eveniment”? Pentru că ne-am gândit că am putea lansa brandul Corteva sub forma unei piese de teatru – una cu poveste adevărată și final fericit, adică producții mulțumitoare, pentru toți fermierii care aleg să folosească produsele noastre.

Astfel, în primul act, actor a fost chiar Jean Ionescu – expert în domeniul agricol de peste 20 de ani, o persoană importantă din conducerea companiei DuPont Pioneer vreme de 14 ani și care în urma fuziunii brandurilor Dow, DuPont și Pioneer a devenit Country Leader România și Republica Moldova - Corteva Agriscience™. Acesta a ținut să le mulțumească participanților pentru faptul că au răspuns afirmativ invitației de a participa la eveniment. Alături de fermieri au participat la eveniment reprezentanți ai organizațiilor de fermieri din România, reprezentanți ai asociațiilor cu profil agricol și oficialități din domeniul agriculturii precum Laboratorul Central pentru Controlul Calității Semințelor și invitați din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

“Ne bucurăm că putem sărbători lansarea noii identități Corteva Agriscience, o companie care va practica agricultura inovatoare, alături de personalități, lideri și membrii de top ai lanțului alimentar, așa cum sunteți dumneavoastră, fermierii”, Jean Ionescu – Country Leader România și Republica Moldova, Corteva Agriscience™.

De la acest mare eveniment nu putea lipsi Jean Phillipe Riffat – Central Europe CU Lead, astfel că actul secund i-a fost dedicat: “Numele Corteva provine din limba ebraică și este format din două părți, COR și TEVA. COR înseamnă “inima pământului”, iar TEVA înseamnă „natura”, astfel că, am putea spune că numele companiei înseamnă Inima Naturii. Dacă vă întrebați ce reprezintă logo-ul nostru, ei bine, văzut de la înălțime este un câmp cultivat și reprezintă cele trei companii care s-au unit și astăzi formează Corteva Agriscience, cea mai mare companie de agricultură din lume! De ce am creat această companie? Pentru că industria noastră este supusă unor presiuni din ce în ce mai mari, cererea pentru produsele alimentare este în creștere, iar până în 2050 trebuie să creștem producțiile cu 50%. Pe lângă acest aspect, schimbările climatice sunt tot mai evidente, deci trebuie să producem mai mult, dar într-un mod mai sustenabil, mai ales dacă ținem cont că în ultimii 40 de ani, calitatea solului s-a deteriorat cu 40.”

În următorul act, persoană care a urcat pe scena Teatrului Național a fost Maria Cîrjă, cea care a menționat că în copilărie își dorea să devină actriță. Destinul i-a rezervat alt drum în viață, așa că a devenit o persoană importantă din agribusiness-ul românesc, are 20 de ani experiență în domeniu și o activitate îndelungată în domeniul tehnic și marketing în cadrul uneia dintre cele mai mari companii din România din acest domeniu: DuPont Pioneer. În prezent este Marketing Manager al Corteva Agriscience™, adică acea persoană care e responsabilă de dezvoltarea strategică a companiei și promovarea produselor Corteva.

“Corteva își doreșete să aducă în continuare în fermele dumneavoastră cele mai performante produse. Iar cei trei mari coloși ai agriculturii s-au unit tocmai pentru că și-au dorit să pună împreună capacitățile de cercetare și de producție, precum și forța de muncă de care dispuneau fiecare dintre ei, tocmai pentru a crea produse noi, performante, care pot fi utilizate fix acolo unde este nevoie, și în același timp sunt prietenoase cu mediul. Iar, toată această viziune a noii companii se regăsește și se va regăsi în produsele pe care le vom lansa. Putem spune că în prezent vom veni cu cea mai inovativă soluție în ceea ce privește erbicidarea la păioase, este vorba de substanța activă haloxifen, cunoscută sub sub denumirea generică de Arylex™ in erbicudul Pixxaro™ - erbicid care va revoluționa combaterea buruienilor la cereale. Tot astăzi, lansăm și produsul N-Lock™ MAX, despre care veți afla mai multe în curând. Nu vrem să ne oprim aici cu noutățile în acest an, sperăm că la următoarea ședință produsul nostru pentru combaterea manei să fie aprobat și să îl putem comercializa. Este vorba despre fungicidul cu substanța activă Zorvec, iar denumirea comercială a produsului pentru vie va fi Zelavin Bria, iar pentru cartof Enicade. Sperăm să înregistrăm și două noi insecticide, pe care să le putem comercializa în 2020. Nu ne vom opri aici, vom cerceta în continuare și vom urma normele europene în ceea ce privește înregistrarea produselor pentru protecția plantelor. Și în ceea ce privește semințele avem noutăți, tocmai pentru ca dvs. să aveți cele mai bune rezultate. De aceea, în cercetare, compania Corteva cheltuiește zilnic 5 milioane de dolari”, Maria Cîrjă - Marketing Manager Corteva Agriscience™ - Divizia de Agricultură a DowDuPont.

Ciprian Păcuraru a fost următorul actor de pe scena Teatrului Național și a avut un rol foarte important, acela de a prezenta stabilizatorul de azot N-Lock™ MAX, un produs care aduce importante beneficii culturilor și mediului. “N-Lock™ MAX este un produs lichid care se utilizează cu toate tipurile de fertilizanți cu azot, iar doza recomandată pentru aplicare este de 1.7 l/ha. Rolul cel mai important al acestuia este utilizarea eficientă a azotului la culturile de cereale, rapiță și porumb”, Ciprian Păcuraru - Customer Technology Specialist Corteva Agriscience™ - Divizia de Agricultură a DowDuPont.

Mai multe detalii despre produsul N-lock™ MAX găsiți aici.

Următorul act, am numit generic “act” fiecare moment de pe scenă, a fost chiar un spectacol de teatru. Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele este una dintre cele mai în vogă producții teatrale de la noi din țară. Legende ale scenei românești, actorii Horațiu Mălăele și Ion Caramitru, acompaniați de violoncelistul Adrian Naidin, au oferit participanților un moment unic, plin de umor din care nu au lipsit nici referințele către agricultură. Din păcate, nu putem transmite în scris emoția din sală, nici bucuria participanților de la finalul spectacolului, motiv pentru care vă recomandăm să participați măcar o dată la show-ul oferit de cei doi mari actori.

Apoi, pentru câteva momente actor a fost și Ion Mutafa, care a prezentat produsul Pixxaro™ cu Arylex™, o soluție avansată de protecție a plantelor, cu efect rapid și o substanță activă creată special pentru combaterea buruienilor la grâu, orz și alte culturi graminee.

“Vă prezentăm astăzi un pachet destinat combaterii buruienilor din cultura de cereale păioase, Pixxaro™ SUPER, pentru o suprafață de 4 ha. El conține 1 litru de Pixxaro™ EC + 80 grame de Frontal® 75 GD și se aplică în postemergență. Principalele buruieni pe care le combate sunt Ambrozia, Talpa Gâștei, Turița, unde ierbicidul are cea mai ridicată eficacitate din piață în fiecare stadiu de dezvoltare. De asemenea, Pixxaro™ este cea mai sigură soluție împotriva macilor din culturile de păioase. Rezultate foarte bune sunt demonstrate pentru acest produs și împotriva buruienilor ca Veronica sau buruienile perene ca Pălămida și Volbura”, Ion Mutafa - Category Marketing Manager Erbicide Corteva Agriscience™ - Divizia de Agricultură a DowDuPont.

Așa cum poate vă așteptați, printre vedetele care au fost prezentate în cadrul manifestării au fost și hibrizii de porumb Pioneer. Pentru a prezenta noutățile din acest sector a urcat pe scenă Mihai Valentin: “Astăzi am misiunea de a vă prezenta porumbul, mai precis trei noi hibrizi care oferă o stabilitate extraordinară. Primul dintre ei, P8834, face parte din grupa 310 FAO și are o toleranță extraordinară la secetă și arșiță. Oferă rezultate foarte bune în cultura dublă, atunci când sunt folosite tehnologii medii și intensive, iar pe viitor va înlocui hibrizii P9175 și P9578. Al doilea hibrid pe care vi-l prezentăm astăzi este P9889 și va fi, spunem noi, vedeta grupei semitimpurii, pentru că este în prezent cel mai productiv hibrid din piața de FAO 350. Oferă o foarte bună adaptabilitate, are o rezistență foarte bună la frângere și cădere. Va avea misiunea de a înlocui pe piață unul dintre cei mai vânduți hibrizi din România – P9903. Ultima noutate de astăzi este hibridul P0217, un hibrid recomandat pentru zonele aride și semiaride de câmpie din sudul și vestul țării și are FAO 440 și cel mai dezvoltat sistem radicular. El va înlocui hibridul P0216”, Mihai Valentin – Category Marketing Manager Porumb și Soia.

Nu puteau lipsi noutățile în ceea ce privește noii hibrizi pe care îi punem în piață pentru cultivatorii de floarea-soarelui. În acest act pe scenă a urcat Andrei Ciocoiu, care a expus principalele avantaje ale noilor hibrizi. “La floarea-soarelui portofoliul este destul de redus, însă Corteva domină piață cu doi hibrizi pe care și dvs. știu că îi cultivați. Primul nou hibrid, P63LE136, este un hibrid Express, diferit față de ce v-am obișnuit până acum, deoarece are o talie mai redusă a plantelor și o poziție diferită a calatidiului. Zonele unde recomandăm să fie cultivat acest hibrid sunt vestul, sudul și estul țării, rezistența la Lupoaie este bună, dar nu suficientă pentru fermele din sud-estul țării. Deci, nu recomandăm cultivarea lui în județele Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, Brăila sau Galați. Noutatea absolută pe care v-o prezint astăzi este dată de hibridul P64LE130. Este primul hibrid Clearfield Plus al companiei și cred că cel mai bine ar putea fi caracterizat în următorul fel: hibridul numărul 1 în Turcia, deci rezistența la secetă este principalul atuu, iar acest lucru ar trebui să vă spună multe în ceea ce înseamnă productivitatea lui. Are o foarte bună rezistență genetică și tehnologică la Lupoaie și toleranţă bună la Sclerotinia și de Phomopsis”, Andrei Ciocoiu - Category Marketing Manager culturi oleaginoase Corteva Agriscience™ - Divizia de Agricultură a DowDuPont.

Între toate aceste acte nu a lipsit aportul fermierilor. Am pregătit filmulețe cu impresii ale mai multor agricultori din țară, colaboratori de nădejde și am aflat, printre altele, care sunt așteptările lor de la noua companie. Nu a lipsit nici prezentarea fermierilor campioni, adică acei agricultori care fac parte din programul pe care noi îl desfășurăm în fiecare an, tocmai pentru ca cei care obțin rezultate excepționale să devină exemple pentru cei care își doresc performanță.

Însă, spectacolul nu s-a încheiat la Teatrul Național din București, ci a continuat la Hotelul Intercontinental, acolo unde toți participații au avut parte de o nouă surpriză, Ovidiu Lipan Țăndărică, care a oferit momentul de distracție al serii.

Pentru noi, echipa Corteva, a fost o zi deosebită și ne-ar fi plăcut să o petrecem alături de toți colaboratorii și de dvs., cei peste 18.000 de fermieri care aveți încredere în produsele noastre, însă cum acest lucru nu este posibil, am realizat această prezentare pentru cei care nu ați participat și vă îndemnăm să luați legătura cu angajații Corteva din zona dvs. ori de câte ori aveți nevoie de sfaturi sau recomandări în ceea ce privește activitatea din ferma pe care o dețineți.

În încheiere spunem doar atât: Având rădăcinile adânc înfipte într-un trecut de succes, Corteva Agriscience absoarbe astăzi din inima pământului tot ce are el mai bun de oferit: forță, siguranță, încredere! Pentru un mâine mai bun!

Îmbogâțim viața celor care cultivă, precum și a celor care consumă, asigurând progresul generațiilor viitoare!