Blog •  26.02.2024

Inovația este fundamentul pentru creșterea semnificativă a productivității în agricultură

Marcat. Vedeți conținutul marcat Adauga la favorite
Ceva n-a mers bine. Vă rugăm să încercați din nou...

Prin soluții durabile, inovația determină creșterea semnificativă a producției agricole - a declarat liderul Corteva Agriscience în cadrul Romanian Agri Trade Summit desfășurat pe 22 februarie în București.

Jean Ionescu, Country Leader pentru România și Republica Moldova la Corteva, a prezentat cele mai importante soluții pentru agricultura sustenabilă, inovativă, la conferința internațională, în fața a peste 1000 de experți din 18 țări: „Prin genetică avansată, produse pentru protecția plantelor, produse biologice și agricultură digitală, putem construi un mediu agricol durabil. La Corteva Agriscience, ne propunem să aducem în prim-plan discuțiile esențiale ale momentului, prin evidențierea preocupărilor și nevoilor fermierilor și partenerilor din industrie, descoperind valoarea reală pentru comunitatea agricolă, contribuind la creșterea productivității și creând un viitor prosper prin îmbogățirea vieții celor care produc și a celor care consumă".

În cadrul Romanian Agri Trade Summit, expertul Corteva a subliniat importanța pilonilor inovație și sustenabilitate în peisajul dinamic al agriculturii, fermierii locali confruntându-se cu o serie de provocări de mediu care necesită asimilarea practicilor și tehnologiilor adaptate la aceste condiții. Astfel, portofoliul de semințe Pioneer®, parte integrantă din Corteva Agriscience, oferă fermierilor soluțiile cu cea mai ridicată toleranță la secetă și arșiță, asigurând o creștere semnificativă a productivității, indiferent de impactul climatic, prin valorificarea eficientă a resurselor limitate de apă. În acest context, alegerea numărul unu în rândul fermierilor români sunt hibrizii de porumb Optimum® AQUAmax®, recunoscuți pentru toleranța excepțională la condiții extreme de mediu.

„Mă bazez exclusiv pe genetica companiei Corteva Agriscience, în special în cazul porumbului, dar și pentru culturile de rapiță și floarea-soarelui. Hibrizii de porumb Optimum® AQUAmax® sunt o dovadă a progresului tehnologic și o opțiune viabilă pentru fermieri în lupta lor pentru adaptarea la schimbările climatice. Cu alte cuvinte, acești hibrizi se remarcă în ani buni și rămân un sprijin de încredere în cei dificili,” a declarat Cosmin Iancu, fermier și director general la SC PICMAR PROD COM SRL despre portofoliul de semințe al companiei.

O mențiune importantă a companiei Corteva a fost și modul în care fermierii răspund provocării de combatere a dăunătorilor, rezistența culturilor fiind una dintre cele mai importante preocupări ale acestora. Corteva Agriscience sprijină fermierii în această luptă cu soluții inovatoare, iar o practică sustenabilă este utilizarea produsului Qalcova™ bazat pe molecula spinosad, ca parte a unei strategii de management al rezilienței culturilor. Această moleculă unică are o origine complet naturală, derivată din bacterii existente în natură, care acționează eficient împotriva unei game diverse de dăunători, oferind un avantaj semnificativ în protejarea culturilor.

„Produsul Laser™ 240 SC bazat pe Qalcova™ este insecticidul pe care mă bazez în planul de control al dăunătorilor pentru vița-de-vie. Capacitatea sa de a oferi protecție eficientă împotriva principalului dăunător, Lobesia botrana, în orice fenofază, chiar și pentru a treia generație, îmi permite să recoltez struguri sănătoși, fără reziduuri în must sau vin, datorită naturii sale biologice,” a declarat inginerul Cornel Baniță de la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Pietroasa despre molecula activă spinosad și beneficiile sale.

Mai mult, un alt punct prezentat de Jean Ionescu în timpul panelurilor de discuții a fost adoptarea inovațiilor biologice, oferind fermierilor oportunitatea de a deschide calea către un sector agricol rezilient, productiv și sustenabil în România. Astfel, introducerea unei noi categorii de produse biologice în portofoliul companiei reprezintă o abordare orientată spre viitor, oferind o soluție viabilă pentru o varietate de provocări întâlnite în agricultură. În centrul acestei transformări se află Utrisha™ N, o soluție revoluționară ce redefinește nutriția culturilor, un produs biologic care îmbunătățește natural vitalitatea culturilor, fixând azotul din atmosferă sub forma de amoniu disponibil imediat plantei de cultură. De asemenea, dintre produse, au fost amintitite și diferite tipuri de biostimulanți cu moduri unice de acțiune, cum ar fi îmbunătățirea utilizării nutrienților, creșterea rezistenței plantelor la factorii de stres abiotic, cum ar fi seceta sau temperaturile extreme, și îmbunătățirea proceselor metabolice ale plantelor.

„În cadrul dinamic al industriei de Agribusiness, Corteva Agriscience este un partener dedicat și implicat, călăuzindu-se de angajamentul ferm față de fermieri și de alinierea la principiile fundamentale promovate de Romanian Agri Trade Summit. Prezența companiei în cadrul evenimentului nostru aflat la cea de-a doua ediție este o confirmare a importanței relațiilor de colaborare în cadrul industriei agricole, Corteva Agriscience contribuind astfel la creșterea standardelor și la facilitarea dezvoltării sustenabile a sectorului agricol,” a declarat Cezar Gheorghe, analist expert și consultant, AGRIColumn.