18.10.2022

Marcat. Vedeți conținutul marcat Adauga la favorite
Ceva n-a mers bine. Vă rugăm să încercați din nou...

Corteva Agriscience pregătește anunțarea proiectelor câștigătoare ale programului TalentA 2022

   Aflată deja la cea de a treia ediție în România, programul TalentA, un program gratuit de educație, mentorat și granturi ce vizează femeile fermier din mediul rural, a găzduit anul acesta peste 40 de participante. Acestea au participat la o serie de cursuri gratuite de dezvoltare a competențelor, cursuri ce le-au oferit posibilitatea de a înțelege, învăța și practica conceptele, procesele și instrumentele necesare în dezvoltarea unei afaceri în agribusiness.

   Femeile în agricultură se confruntă adesea cu provocari specifice care nu sunt întotdeauna recunoscute în mod adecvat. De aceea, în anul 2020, Corteva Agriscience a lansat și în România programul TalentA. Acest program oferă access la finanțare printr-un sistem de premii. Prin TalentA, femeile fermier din mediul rural primesc educație despre cum să dezvolte o afacere și să o gestioneze, iar la final, Corteva Agriscience împreună cu partenerii de la Starperfomining, sprijină implementarea celor mai bune trei idei. Cursul gratuit de instruire a femeilor antreprenor din mediul rural este construit pe două module principale: Modulul I - Competențe generale de Business și Modulul II – Competențe generale de Agribusiness. Conceptele din modulul de business oferă suport în dezvoltarea competențelor manageriale pentru conducerea unei afaceri, în timp ce conceptele modulului de agribusiness ajută la extinderea cunoștințelor și calificărilor necesare în dezvoltarea diferitelor culturi de rapiță, porumb, floarea-soarelui, cereale, viticultură, cartof, etc.

   Începând cu data de 30 septembrie 2022, s-a dat startul activității de construire a proiectelor, în cea de-a doua etapă a programului TalentA. Proiectele vor fi analizate de o comisie formată din 5 experți Corteva și 3 consultanți Starperfomining. Unul dintre cele mai importante aspecte pe care programul îl are în vizor este ca proiectele participantelor să nu fie tratate individual. Acestea trebuie sa să se raporteze la beneficiul întregii comunități și să se axeze pe îmbunătăţirea securităţii alimententare, asigurarea accesului la apă potabilă în comunități, susţinerea consumului responsabil, combaterea schimbărilor climatice şi conservarea ecosistemelor, conform obiectivelor de sustenabilitate ale Corteva Agriscience.

   Termenul limită până la care s-au putut depune aceste proiecte a fost 14 octombrie 2022.

   Anunțarea câștigătoarelor celei de-a treia editii TalentA se va face în cadrul evenimentului de decernare a premiilor ce va avea loc în data de 21 octombrie 2022.

   Pentru a asigura facilitarea implementării celor mai bune planuri de afaceri, în acest sezon Corteva Agriscience va oferii premii in valoare de 15.000 $: locul I – 6.000 $, locul II – 5.000 $, locul III – 4.000 $.

   Pentru detalii suplimentare despre cursuri, persoanele care au facilitat și organizat cele 2 module de învățare, comisia de experți care va decide proiectele câștigatoare, dar și multe alte informații, vizitaţi site-ul Corteva Romania şi urmăriţi detalii despre Programul TalentA pe Facebook.

   Iniţiatorul şi coordonatorul programului TalentA: Corteva Agriscience Romania

Partener în implementarea programului TalentA: Star Perfomining

 

Despre Corteva Agriscience

   Corteva Agricience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată la bursă, ce combină inovația de vârf din industrie, implicarea clienților și execuția operațională pentru a oferi soluții la cele mai mari provocări agricole din lume. Corteva generează opțiuni avantajoase pe piață prin strategia sa unică de distribuție, împreună cu mixul său echilibrat și divers de semințe, produse de protecția a plantelor și servicii digitale la nivel mondial. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, ce pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare.

 

Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro

Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube

# # #

™ ® ℠ Mărci comerciale și de servicii ale Corteva Agriscience și a companiilor afiliate

 

Contact Media Corteva:

Andreea-Ruxandra Stanciu

+40 (754) 228 975

andreea.stanciu@corteva.com