Agronomice •  07.05.2020

Tratament 2 viță de vie - lăstar 20-25 cm, răsfirarea inflorescențelor

Marcat. Vedeți conținutul marcat Adauga la favorite
Ceva n-a mers bine. Vă rugăm să încercați din nou...

 Curzate® F 2,5 l/ha + Systhane™ Forte 0,1 l/ha

“Paza bună, trece primejdia…”

Propunerea se bazează pe studiul riguros al substanțelor active din componența celor două produse: miclobutanil (Systhane™ Forte) și cymoxanil, folpet (Curzate® F) al căror mod de acțiune este perfect corelat cu faza de vegetație a viței de vie din acest moment și în special cu simptomele prezente deja pe frunze.

Creșterea accelerată a plantelor, temperaturile ridicate și precipitațiile căzute în ultimele zile, fac previzibilă apariția primelor pete undelemnii, simptomele manei (Plasmopara viticola) și a primelor semne lăsate de putregaiul negru (Guignardia spp.), în special în zonele unde în anul 2019, acest patogen, mai puțin cunoscut, a dus la pierderi considerabile de recoltă.

Poze realizate în data de 05.05.2020, în plantații din DJ, VN și MH. - pete untdelemnii de mană și necroza provocată de putregai negru.
Poze realizate în data de 05.05.2020, în plantații din DJ, VN și MH. - pete untdelemnii de mană și necroza provocată de putregai negru.

În aceste condiții, recomandăm:

1. Curzate® F (cymoxanil și folpet) în doză de 2,5 l/ha:

Ø  cymoxanil este sistemic local, actionează rapid, afectează o serie de funcții vitale ale patogenilor, combate toate biotipurile de mană și induce reacția de autoapărare a plantelor împotriva manei;

Ø  folpet asigură protecție imediată prin contact, fungicid multi-side, previne reinfectarea țesuturilor prin inhibarea germinației sporilor.

Conform literaturii de specialitate, folpetul acționează și împotriva putregaiului negru (Guignardia spp.), putregaiului cenușiu (Botrytis spp.) și antracnozei (Elsinoe spp).

2. Systhane™ Forte (miclobutanil) 0,1 l/ha:

Ø  miclobutanil, substanța activă sistemică din grupa triazolilor, omologată împotriva făinării (Uncinula necator), pătrunde rapid în țesuturi și se translocă acropetal prin xylem, stopând creșterea miceliului și procesul de sporulare.

De asemenea, este bine de știut că spectrul de combatere al substanței active miclobutanil include bolile: putregai negru (Guignardia spp) și antracnoză (Elsinoe spp).

Spor în toate și nu utați că “Paza bună, trece primejdia!”.

Alexandru Staicu – KAM Specialty Crops