Agronomice •  30.03.2020

Transform™ - STOP transmiterii virusurilor în culturile de cereale păioase!

Marcat. Vedeți conținutul marcat Adauga la favorite
Ceva n-a mers bine. Vă rugăm să încercați din nou...

Sezonul de toamnă, lung și călduros, a favorizat răspândirea masivă a afidelor.

Afidele apar sub formă de colonii pe frunze și tulpini pe care le înțeapă și apoi le absorb sucul celular. Plantele nu se mai dezvoltă, zonele atacate se decolorează și se veștejesc. Afidele sunt vectori pentru virozele care produc piticirea și îngălbenirea plantelor, fenomenul fiind deosebit de periculos, mai ales la orz!

Combaterea afidelor este una dintre cele mai mari probleme, la nivel mondial, din punct de vedere al rezistenței, din cauza folosirii insecticidelor cu acțiune de contact în mod constant, care nu pot înlocui eficacitatea lui Transform™, el fiind un insecticid, atât sistemic, cât și cu acțiune de contact. De departe cel mai important moment pentru controlul afidelor, în cazul culturilor de cereale păioase, este aplicarea lui Transform™ în toamnă, datorită faptului că virozele transmise din toamnă produc pagube mult mai însemnate decât cele transmise vara.

Transform™, pe bază de Isoclast™ active, este un insecticid cu acțiune sistemică și translaminară ce oferă o protecție de lungă durată împotriva afidelor care se găsesc pe frunze și sub acestea, protejând inclusiv noile creșteri!
Transform™ are acțiune atât prin contact, cât și prin ingestie, moartea afidelor survenind la câteva ore de la aplicare.

Se poate aplica 1 tratament pe sezon, în doză de 48 g/ha.
Pe scurt, Transform™ este un insecticid cu acțiune sistemică și de contact pentru combaterea afidelor din culturile de ovăz, grâu și orz de toamnă.

 

  • Substanța activă: sulfoxaflor (Isoclast active) - 500 g/kg (49,9%)
  • Formulare: WG - granule dispersabile în apă
  • Ambalat: la 1 kg

Adrian Ionescu

Category Marketing Manager Fungicides & Insecticides RO & MD