Agronomice •  06.04.2020

Tehnologii pentru tratamentul semințelor

Marcat. Vedeți conținutul marcat Adauga la favorite
Ceva n-a mers bine. Vă rugăm să încercați din nou...

În prezent, atunci când își gestionează cultura, fermierii întâmpină o serie de riscuri legate de factorii de stres biotic și abiotic. Atunci când un fermier investește în genetica premium a companiei noastre, credem că este misiunea noastră să ne asigurăm că protejăm investiția sa, cu cea mai bună combinație de tehnologii pentru tratamentul sămânței, astfel încât să maximizăm șansele ca o sămânță să devină plantă matură. Pe scurt, aceasta este ideea din spatele brandului LumiGEN™: combinarea celor mai avansate produse de tratament sămânță disponibile pe piață, utilizând cea mai recentă tehnologie de tratare a semințelor.

Deoarece condițiile locale pot varia, LumiGEN™ este conceput astfel încât să încorporeze acele tehnologii care se potrivesc cel mai bine condițiilor specifice de cultură ale fermierului. Prin urmare, poate fi o combinație a unuia sau a tuturor elementelor, descrise în continuare: tratamente fungicide, insecticide, fertilizanți, substanțe repelente pentru păsări și polimeri de înaltă performanță pentru a garanta protecția ideala a culturii, precum și densitatea optimă.

Până la urmă, misiunea noastră este să asigurăm succesul clienților, astfel încât să livrăm cel mai mare procent din potențialul de producție al sămânței noastre de porumb la recoltare. Prin protejarea acestui potențial de producție cu LumiGEN™, oferim fermierilor cea mai bună șansă să atingă maximum din potențialul productiv al sămânței în care investesc.

Odată cu schimbarea condițiilor actuale de mediu, fermierii se confruntă, pe lângă boli și insecte, cu riscuri suplimentare. Factorii de stres abiotic, legați de condițiile de mediu (temperatura și nivelul de umiditate, de exemplu) au un impact tot mai mare asupra germinării semințelor și vigoarei plantei în stadiile timpurii, fapt ce afectează dezvoltarea plantei. Prin includerea sistematică a fertilizantilor ca tratament sămânță în oferta noastră, îmbunătățim și capacitatea plantei de a gestiona acești factori de stres de la începutul sezonului.

De fapt, este deja cazul în sezonul de semănat 2020.  În multe țări europene, pachetul este deja disponibil pentru porumb, floarea soarelui și rapiță, iar soia este în planurile noastre viitoare. Planul nostru de lansare pentru 2020 este ca în acest an să distribuim fermierilor produse de tratament sămânță din propriul portofoliu pentru o suprafață de peste 5 milioane de ha în Europa.

Thibaut Chirouzes

Coordinator, Corn Seeds and Silage Inoculants Portfolio, Corteva