Agronomice •  20.11.2019

LumiGEN™, protecția potențialului de producție, de la început, pentru culturi mai puternice!

Marcat. Vedeți conținutul marcat Adauga la favorite
Ceva n-a mers bine. Vă rugăm să încercați din nou...

Tehnologiile LumiGEN™ de la Corteva Agriscience™ ajută fermierii să obțină o profitabilitate mai mare.

O nouă familie de produse pentru tratarea semințelor vine în ajutorul fermierilor, în efortul acestora de a se adapta condițiilor de mediu din agricultură, mereu în schimbare. Aceștia sunt presați de fenomene, precum schimbările climatice și presiunea bolilor și a dăunătorilor.

Tehnologiile LumiGEN™, dezvoltate de Corteva Agriscience™ pentru tratarea semințelor din portofoliul propriu Pioneer®, sunt un pachet Premium SAT (Seed Applied Technology - Tehnologii aplicate semințelor) cu o abordare integrată care ajută fermierii să obțină cele mai bune rezultate în culturi. Tehnologiile includ fungicide (Lumisena™, Lumiflex™), insecticide (Lumiposa®) și biostimulatori (LumiBio) aplicate direct în procesul de tratare industrial al semințelor.

Aceste tehnologii inovatoare și precise dispun de versiuni menite să protejeze trăsăturile genetice ale semințelor cu performanțe ridicate în fața atacurilor insectelor și ciupercilor, respingând, în același timp, păsările. De asemenea, ajută semințele să facă față factorilor de stres de mediu, de tipul schimbărilor climatice sau secetei.

Tehnologiile LumiGEN™ sunt disponibile pentru tratarea semințelor de rapiță, porumb și floarea soarelui, reușind să diminueze riscurile în producție și ajutând planta să se dezvolte armonios încă din primele sale etape, prin conexiunea puternică în sol pe care o oferă, datorită unui sistem radicular puternic. Semințele tratate au toleranță superioară la factori de stres și permit înființarea culturilor din timp, rezultatul constând în obținerea unor randamente mai bune.

Tratarea industrială a semințelor contribuie la reducerea amprentei agriculturii asupra mediului, luând în considerare și așteptările consumatorilor.

Corteva Agriscience™ și-a luat angajamentul de a oferi fermierilor soluții menite să combată provocări actuale din acest domeniu. Acest standard superior de tratare a semințelor va ajuta fermierii din Europa să gestioneze riscurile din procesul de producție începând cu faza de semănat și cu primele etape de evoluție ale plantei.

Tehnologiile LumiGEN™ oferă culturilor protecția necesară în faza de însămânțare, ajutând fermierii să se bucure de recolte bogate. Acest standard inovator de tratare a semințelor va permite fermierilor maximizarea randamentului și a profitabilității și adaptarea la cererile societății, cultivând plantele necesare azi și pentru generațiile care vor urma.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience™ oferă agricultorilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie pentru a le permite maximizarea randamentului și a rentabilității - inclusiv unele dintre cele mai recunoscute branduri din agricultură: semințele Pioneer®, Brevant™, serviciile Granular®, dar și produse premiate pentru protecția culturilor, introducând în același timp și noi produse pe baza inovațiilor din chimie și tehnologie. Compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind astfel la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă, asigurând progresul generațiilor viitoare.

SOLUȚIE INTEGRATĂ PENTRU TRATAMENTUL SEMINȚEI: SIGUR, RAPID, PUTERNIC!

LumiGEN™ înglobează cele mai eficiente și inovatoare produse de tratament fungic, insecticid și biostimulant, acesta din urmă având rol în stimularea și optimizarea activității rizosferei.

LumiGEN™ asigură startul culturii prin conexiuni mai bune între sol și tinerele plante, accelerând și consolidând dezvoltarea plantelor.

 

1. Lumisena™ fungicid aplicat pe semințe cu tehnologie avansată de combatere a manei la floarea soarelui, va fi lansat în Serbia și Ucraina în anul agricol 2020 și în statele Uniunii Europene din 2021.

2. Lumiposa® este un insecticid aplicat pe semințe, cu performanțe demonstrate timp de trei sezoane, urmând a deveni standard în statele Uniunii Europene pentru cultura de rapiță.

3. Lumiflex™ este cel mai recent fungicid aplicat semințelor de porumb cu acțiune cu spectru larg. A fost deja înregistrat în Franța, urmând ca utilizarea sa să fie extinsă în statele Uniunii Europene pe parcursul anului viitor.

4. LumiBio Kelta - biostimulator pentru culturile hibride, cultura beneficiind de rădăcini mai puternice, absorbție îmbunătățită a nutrienților și reducerea stresului abiotic.