Agronomice •  14.01.2020

Galera™ Super – liderul erbicidelor în cultura de rapiță

Rapița de toamnă este o cultură profitabilă pentru fermierii din România, fiind prima care aduce bani în ferme. Este o bună premergătoare pentru culturile de cereale de toamnă, oferind timp pregătirii terenului și înființării culturii postmergătoare.

Deși în ultimii ani suprafețele recoltate au scăzut din cauza factorilor climatici, anul acesta fermierii care au semănat rapiță au culturi bune și așteaptă producții ce vor satisface așteptările. Sperăm ca, pe viitor, suprafața cultivată cu rapiță să crească datorită beneficiilor materiale și agronomice aduse de această cultură.

Însă, cultura de rapiță este și una care necesită atenție din partea fermierilor pentru a o menține sănătoasă, fără boli, dăunatori și curată de buruieni. Iar dacă vorbim de buruieni, compania Corteva Agriscience are cea mai bună soluție pentru controlul buruienilor dicotiledonate - erbicidul Galera™ Super. Este un produs cunoscut, care are în compoziție 3 substanțe active (240 g/l clopiralid + 80 g/l picloram + 40 g/l aminopyralid) și este utilizat de toți fermierii tehnici, cultivatori de rapiță. Este cea mai sigură metodă de a scăpa de buruienile dicotiledonate, atât anuale, cât și perene.

Galera™ Super este cea mai eficientă soluție în combaterea turiței (Galium aparine), buruiana care dă cele mai multe bătăi de cap fermierilor, atât în perioada de vegetație a culturii, concurând planta, cât și la recoltarea și valorificarea producției. Alte buruieni foarte bine controlate de erbicidul Galera™ Super sunt: pălămida (Cirsium arvense), mușețelul (Matricaria spp.), samulastra de floarea soarelui, loboda (Chenopodium album), macul (Papaver rhoeas), susaiul (Sonchus arvensis), cornuții (Xanthium strumarium) și alte buruieni prezente în parcele.

Galera™ Super este prima alegere a fermierilor din România pentru controlul buruienilor dicotiledonate la rapiță și datorită unor avantaje ale produsului, precum: nu depinde de umiditatea din sol la aplicare, se poate aplica toamna sau primăvara, este selectiv pentru planta de cultură, are cel mai mare spectru de buruieni dicotiledonate combătute, controlează cele mai întâlnite buruieni.

Ținând cont de faptul că o cultură de rapiță, chiar și la un grad mic de îmburuienare, are o pierdere semnificativă de producție, recomandăm erbicidarea cu Galera™ Super pentru producții bune și o recoltare ușoară.

Ion Mutafa

Category Marketing Manager - Herbicides