Jean Ionescu

Country Leader

Jean Ionescu, Country Leader Romania & Moldova

Jean Ionescu este un expert în domeniul agricol cu peste 20 de ani experiență în domeniu, un doctorat în Genetica și Ameliorarea Plantelor și o activitate de conducere de peste 14 ani în cadrul uneia dintre cele mai mari companii din România din acest domeniu: DuPont Pioneer, care a devenit parte a Corteva Agriscience  în urma fuziunii dintre Dow și DuPont din septembrie 2017.

În cadrul acestei transformări a companiei, Jean Ionescu a fost numit Country Leader - Corteva Agriscience pentru România și Moldova. În această poziție va implementa strategia Corteva pe piețele din România și Moldova, fiind responsabil de management, vânzări și dezvoltare strategică în aceste țări.

Jean Ionescu și-a început cariera în urmă cu 22 de ani la Stațiune de Cercetare Agricolă Șimnic. Are, de asemenea, o activitate comercială de 4 ani în piața de crop protection, alăturându-se echipei DuPont Pioneer pe poziția de Director de Vânzări Regional. Ulterior, a avansat și a devenit Director Național de Vânzări al companiei. Din 2014 până la recenta numire, Jean Ionescu a fost Director General pentru România și Moldova în cadrul DuPont Pioneer.