Titus® Plus

Erbicide

Titus® Plus este un erbicid selectiv aplicat în postemergenţă pentru combaterea gramineelor anuale şi buruienilor cu frunză lată anuale şi perene la porumb. Culturile înregistrate

Cartof

Porumb
Precizari tehnice

 • Ingrediente active

  Conține: 3,26% rimsulfuron metil + 60,87% dicamba.

 • Mod de aplicare


  Se recomandă folosirea echipamentelor de stropit prevăzute cu sistem de agitare și duze plate.

  Momentul optim pentru cultivaţie este după minim 14 zile de la aplicarea erbicidului. Nu se recomandă prășitul cu 10 zile înainte și după aplicarea erbicidului pentru a evita stresul asupra culturii cauzat de lucrarea cu cultivatorul.

  Titus® Plus se aplică postemergent până în stadiul de maxim 7 frunze ale porumbului.

  Selectivitatea
  Titus® Plus este un erbicid selectiv dacă este aplicat până în stadiul de 7 frunze ale porumbului.
  În condiţii de stres cum sunt temperaturile peste 25° C sau sub 10° C, secetă, băltire permanentă a apei, etc, plantele pot manifesta o sensibilitate temporară (îngălbenire, frunze ușor deformate) care nu afectează producţia.
  În condiţii de stres în cazul culturilor care au depăşit stadiul recomandat al aplicării, Titus® Plus se va aplica numai direcţionat sub nivelul frunzelor.
  Pentru orice hibrid nou apărut pe piaţă, consultaţi distribuitorul înainte de aplicarea lui Titus® Plus cu privire la selectivitate.
  Tipul de sol nu are influenţă asupra eficacităţii lui Titus® Plus.

 • Instructiuni de amestecare

  Titus® Plus poate fi amestecat cu multe produse folosite în agricultură. Totuși, recomadăm efectuarea amestecului de probă și testarea acestuia pentru observarea aspectelor fizice și a influenţei asupra culturii în zilele următoare tratamentului. Dat fiind spectrul larg de buruieni combătute, sunt rare situaţiile când este necesar amestecul cu alte erbicide. Se vor respecta regulile, restricţiile și precauţiile indicate în eticheta partenerilor de amestec.


  Volumul de apă: 200-400 l/ha.

 • Mod de actiune

  Titus® Plus se translocă în organele de rezistenţă ale buruienilor perene și diminuează până la eradicare rezerva lor biologică.

 • Timpul aplicarii

  Datorită activităţii reziduale scurte, Titus® Plus combate numai buruienile răsărite sau în curs de răsărire în momentul aplicării.


  Eficacitatea maximă se obţine când buruienile sunt tinere, respectiv în perioada de creștere activă. Majoritatea spectrului de buruieni in porumb sunt foarte sensibile de la răsărire la stadiul de 2-4 frunze.   
   
  Momentul optim pentru cultivaţie este după minim 14 zile de la aplicarea erbicidului. Nu se recomandă prășitul cu 10 zile înainte și după aplicarea erbicidului pentru a evita stresul asupra culturii cauzat de lucrarea cu cultivatorul.
  Titus® Plus se aplică postemergent până în stadiul de maxim 7 frunze ale porumbului.

 • Rotatia culturilor

  Datorită acţiunii reziduale de scurtă durată în sol, nu există restricţii de rotaţie a culturilor după recoltarea porumbului.

  În cazul compromiterii culturii din diverse cauze, numai porumbul poate fi resemănat în solele tratate cu Titus® Plus.

 • Informatii suplimentare

  Formulare: granule dispersabile

  Titus® Plus erbicid pentru buruieni in porumb, postemergent, cu spectrul cel mai larg de buruieni combătute graminee anuale și buruieni cu frunza lată anuale și perene.
  Titus® Plus conferă eficienţă (eficacitate la un cost rezonabil) în combaterea buruienilor pe o perioadă lungă de timp.
  Titus® Plus nu lasă nici o șansă de scăpare buruienilor datorită acţiunii complementare a celor două substanţe active.

  Restricţii de utilizare
  Nu se aplică Titus® Plus la o cultură de porumb suferind de stres ca rezultat al secetei, băltirii apei, temperaturii scăzute, atacului insectelor, deficienţelor de nutriţie sau de pH, și al altor factori care afectează creșterea plantelor.
  Se evită efectuarea tratamentului când există risc de derivă asupra altor culturi (culturi de plante cu frunză lată, rapiță pentru ulei, sfeclă de zahăr, floarea soarelui, tomate, ardei, pomi, viță de vie).
  Nu se aplică la temperaturi de peste 28° C, preferabil se stropește seara pe timp răcoros, se evită cazurile cu risc de scădere accentuată a temperaturii pe timpul nopţii.

  Evitarea derivei
  Se iau toate măsurile pentru evitarea derivei stropirii, în afara culturii, peste lacuri, cursuri de apă, canale sau pe soluri unde urmează a se semăna culturi sensibile.
  Aplicarea picăturilor mai mari reduce potenţialul derivei, dar nu o previne dacă stropirea se face cu echipament neadecvat sau în condiţii nefavorabile de vreme. Temperaturile înalte, seceta și umiditatea relativ scăzută cauzează creșterea riscului de drift.
  Utilizaţi tipul de duze care asigură parametrii adecvaţi ai stropirii (volumul de lichid, gradul de acoperire), reducând deriva soluţiei de erbicidat (duze Tee Jet sau Lochler AD-ID).


A se utiliza numai în scopul pentru care a fost omologat şi în conformitate cu instrucţiunile alăturate.
Riscurile asupra utilizatorilor şi a mediului pot fi evitate numai cu condiţia respectării recomandărilor din prezenta etichetă.
Citiţi totdeauna eticheta înainte de utilizare!