Tanos® 50 WG 

Fungicide

Tanos® 50 WG este un fungicid complex, cu spectru larg în combaterea bolilor la floarea soarelui. Culturile înregistrate

Floarea soarelui

Floarea soarelui (Helianthus annuus)


Precizari tehnice

 • Ingrediente active

  Conține: 25% famoxadon + 25% cimoxanil.

 • Mod de actiune

  Tanos® 50 WG face parte din categoria fungicide floarea soarelui și are efect preventiv și curativ. Tanos® 50 WG conţine două substanţe active cu mod multiplu de acţiune.
  Prin acţiunea lui blochează la nivelul mitocondriilor producerea de energie și respiraţia celulelor, necesare dezvoltării ciupercii.


  Famoxadon are proprietăţi lipofilice fiind aderent la cuticulă și foarte greu de spălat după 1 oră de la aplicare. Are acţiune antisporulantă și blochează creșterea ciupercii.
  Famoxadon difuzează în cuticulă și determină o bună redistribuire a substanţei active la suprafaţa frunzei fiind remobilizat prin ploaie și rouă. Sporii ciupercii devin incapabili să încolţească, germinarea sporilor fiind blocată.
  Cimoxanil penetrează ţesutul frunzei și se distribuie translaminar. Stopează creșterea leziunilor și sporularea, inducând reacţia de autoapărare a plantei.

 • Informatii suplimentare

  Formulare: granule dispersabile

  Avantaje

  Protecţie preventivă și curativă bună împotriva bolilor problemă.
  Rezistenţă foarte bună la spălare după 1-2 ore de la aplicare.
  Rămâne mult timp activ pe suprafaţa foliară.
  Din categoria fungicide floarea soarelui are un amestec "anti-rezistenţă" prin modul de acţiune diferit al celor două substanţe active.
  Reactivarea produsului prin rouă, ploaie sau irigare.
  Menţine cultura verde mai mult timp.
  Spor cantitativ și calitativ de producţie.


A se utiliza numai în scopul pentru care a fost omologat şi în conformitate cu instrucţiunile alăturate.

Riscurile asupra utilizatorilor şi a mediului pot fi evitate numai cu condiţia respectării recomandărilor din prezenta etichetă.

Citiţi totdeauna eticheta înainte de utilizare!