Lontrel™ 300

Erbicide

Lontrel™ 300 este un erbicid sistemic, postemergent, utilizat in combaterea buruienilor dicotiledonate din cultura de sfecla de zahar, grau, porumb, ceapa, rapita, mustar, vii pe rod si pepiniere silvice.Culturile înregistrate

Ceapa

Ceapa (Allium cepa)

Grau

Grau (Triticum aestivum)

Mustar

Mustar (Sinapis Arvensis)

Pepiniere

Porumb

Porumb (Zea mays)

Rapita

Rapita (Brassica napus)

Sfecla de zahar

Sfecla de zahar (Beta Vulgaris L.)

Vita de vie

Vita de vie (Vitis vinifera L.)


Precizari tehnice

 • Ingrediente active

  Contine: 300 g/l clopiralid

  Ambalat: la 1 litru

 • Instructiuni de amestecare

  Volumul de apa utilizat pentru prepararea solutiei de stropit: 200-400 l/ ha.

 • Timpul aplicarii

  La sfecla de zahar, Lontrel™ 300 se aplica atunci cand buruienile composite, cum ar fi palamida (Cirsium arvense), susai (Sonchus arvensis), au rozeta de 10 - 15 cm, in doze de 0,3 - 0,5 l/ha in 2 tratamente la 2 saptamani interval (0,15+0,15 / 0,25+0,25).

  La cereale paioasedoza recomandata este de 0,3 - 0,5 l/ha putand fi aplicat pana la I internod. Se poate asocia si cu alte produse: 2,4D, MCPA, CERLIT, in functie de spectrul de buruieni.

  La porumb, se aplica in faza de 4-6 frunze a culturii in doze de 0,3 - 0,5 l/ha. Pentru largirea spectrului se amesteca cu 2,4D, MCPA.

  La ceapa semanata direct, se recomanda folosirea Lontrel™ 300 in perioada cresterii active a plantelor, in doze de 0,5 l/ha, dupa aparitia a 2 frunze adevarate.

  La rapitadoza recomandata este de 0,3-0,5 l/ha Lontrel™ 300 putand fi aplicat primavara de la stadiul de 2-8 frunze ale rapitei (faza de rozeta) pana la aparitia mugurilor.

 • Mod de actiune

  Clopiralid este eficace in combaterea buruienilor din familiile AsteraceaeFabaceae(Leguminoase), Solanaceae si Polygonaceae.
  Lontrel™ 300 se transloca dupa erbicidare catre radacinile si rizomii de palamida (Cirsium) si susai (Sonchus) asigurand o combatere durabila.


   

 • Informatii suplimentare

  Avantaje:
  Lontrel™ 300 este unicul erbicid care combate palamida din cultura de sfecla de zahar.
  Combate cel mai bine palamida din rizomi.

  Compatibilitate:
  Lontrel™ 300 este compatibil cu majoritatea erbicidelor. In cazul amestecului cu alte produse este de preferat efectuarea unui test practic, respectandu-se dozele prescrise.


A se utiliza numai în scopul pentru care a fost omologat și în conformitate cu instrucțiunile alăturate.