James C. Collins, Jr.

Chief Operating Officer

James C. Collins, Jr. este Chief Operating Officer pentru Corteva Agriscience.

Cel mai recent, Jim a fost Vicepreședinte executiv al DuPont, responsabil pentru sectorul de agricultură al companiei, inclusiv DuPont Pioneer și Crop Protection.

Jim s-a alăturat DuPont-ului, ca inginer, în 1984 și și-a început cariera în DuPont Manufacturing. A deținut funcții în inginerie, supraveghere și management la o varietate de locații de producție. În 1993, s-a alăturat Echipei de vânzări & Marketing, ca reprezentant de vânzări și Product Manager. Apoi, Jim a onorat o varietate de funcții la nivel global, sprijinind afacerile DuPont pentru semințe și produse de protecția plantelor.

Din 2004 până în 2010, a fost responsabil pentru DuPont Crop Protection, mai întâi ca Vicepreședinte și Manager General, apoi ca Președinte.

În ianuarie 2011, Jim a fost numit Vicepreședinte pe Acquisition & Integration pentru Danisco și Președinte al noului format DuPont Industrial Biosciences în mai, anul acela. Începând în septembrie 2013, el și-a asumat responsabilitatea pentru Performance Materials, plus alte responsabilități corporative funcționale, în calitate de Vicepreședinte senior. A fost numit în funcția de Vicepreședinte executiv în decembrie 2014, și în iulie 2015 a adăugat și responsabilitatea pentru segmentul Electronics & Communications. în ianuarie 2016, el a fost denumit Ag Segment leader.

Jim a studiat la Colegiul Christian Brothers în Memphis, Tennessee, și a primit diploma de licență în Science in Chemical Engineering. De asemenea, a primit MBA de la Universitatea din Delaware în Marketing, cu accent pe International Business. În prezent, el lucrează în Consiliul de administrație pentru CropLife International, Asociația producătorilor de produse alimentare, Universitatea Christian Brothers și Consiliul de Afaceri al SUA din China. De asemenea, el lucrează în Consiliul consultativ al Colegiului de Afaceri și Economie al Universității din Delaware Alfred Lerner și al Consiliului de administrație al Muzeului și Bibliotecii Hagley. A lucrat anterior la Comitetul consultativ tehnic pentru Laboratorul Național de Energie Regenerabilă.

Un susținător al educației și leadershipului pentru tineret, Jim servește în consiliul executiv al Chester County Council Boy Scouts din Statele Unite ale Americii și a primit un titlu onorific, American FFA Degree, pentru eforturile sale de a promova educația în agricultură cu tinerii din Statele Unite.